Uw letselschade advocaat in Tilburg
Bel vrijblijvend: 013 - 799 90 91
Home > Bedrijfsongeval
Bedrijfsongeval Tilburg

Bedrijfsongeval en letsel

Letselschade die ontstaan is door een bedrijfsongeval of als gevolg van slechte arbeidsomstandigheden kan een grote invloed hebben op uw leven. Het is belangrijk om snel te handelen. De informatie is dan nog toegankelijk en het is ook erg belangrijk voor een snelle afwikkeling van de zaak. Ook uw baas moet meteen op de hoogte worden gebracht. Wij kunnen u bij een bedrijfsongeval in Tilburg of in de nabije omgeving van Tilburg helpen met alles rondom de schadezaak, van de informatievoorziening en adviezen tot de afwikkeling van de zaak en de financiële regeling die getroffen wordt. Heeft u een bedrijfsongeval in Tilburg gehad? Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs op het spreekuur. Bel gerust 013 - 799 90 91 of vul ons contactformulier in.

Wie is aansprakelijk bij een bedrijfsongeval?

Bij een bedrijfsongeval is er sprake van een bewijsvoordeel voor de werknemer. Dit houdt in dat u niet hoeft te bewijzen dat er iets niet goed is gegaan, maar de werkgever moet bewijzen dat hij voldoende heeft gedaan om het ongeval of de ziekte door werk te voorkomen. Werknemers zijn dus erg goed beschermd. Er bestaat zelfs geen eigen schuld bij een bedrijfsongeval, tenzij er sprake is van bewuste roekeloosheid of opzet. Het is wel belangrijk om het vaststellen van de aansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval zo snel mogelijk in gang te zetten, anders is er de kans dat bewijs verloren gaat. Overigens is de werkgever vaak goed verzekerd en hoeft u niet bang te zijn dat u in conflict raakt met uw werkgever. Hij is ook alleen maar gebaat bij uw snelle re-integratie.

Hoogte van de schadevergoeding

De hoogte van de schadevergoeding kan erg verschillen. Dit is volledig afhankelijk van uw situatie. Verschillende factoren, zoals de ernst van de schade, de duur van het genezingsproces, het verlies van zelfredzaamheid en van arbeidsvermogen, spelen een rol. Wij kunnen meestal een goede inschatting maken van de hoogte van de schadevergoeding.

Juridische hulp in Tilburg

Men is nog steeds vaak bang dat u als letselschadeslachtoffer hoge bedragen moet betalen voor de juridische hulp van een letselschade advocaat in Tilburg. Als deze gecertificeerd is, zoals de advocaat van de Letselschade Raetsman, dan kost het u helemaal niets. Deze buitengerechtelijke juridische kosten komen bovenop de claim en worden betaald door de aansprakelijke partij. Deze kosten staan los van de schadevergoeding en deze vergoeding gaat dus helemaal naar u. Wilt u weten hoe het zit met uw schadevergoeding na een bedrijfsongeval in Tilburg of in de omgeving van Tilburg? Neem vrijblijvend contact op of vul het contactformulier in.