Uw letselschade advocaat in Tilburg
Bel vrijblijvend: 013 - 799 90 91
Home > No cure no pay
no cure no pay tilburg

No cure no pay bij letselschade

Het verbod op no cure no pay voor advocaten is per 1 januari 2014 komen te vervallen. Na een jarenlange strijd van onze advocaat om dit ingevoerd te krijgen, heeft de Orde van Advocaten besloten een proef te gaan doen voor vijf jaar. Als u op het punt staat de aansprakelijkheidsvraag of de omvang van de schade aan de rechter voor te leggen, kunt u met onze advocaat afspraken maken en voorbereidingen treffen om op deze basis van start te kunnen gaan. Voor meer informatie over de no cure no pay regeling kijkt u hier.

Wat is het doel?

Het doel van dit experiment is het verlagen van de drempel naar letselschade advocaten voor diegenen die niet voor (gedeeltelijk) gratis bijstand in aanmerking komen, maar voor wie rechtsbijstand door een advocaat toch een te hoge financiële drempel zou betekenen om hun recht te halen wanneer zij slachtoffer zijn van letselschade.

De overheid wil hiermee inzicht krijgen in het gebruik van afspraken tussen advocaten en cliënten op basis van resultaatgerelateerde beloning en het effect daarvan op de toegang tot het recht. Het experiment is gestart op 1 januari 2014 en heeft een looptijd van vijf jaar. Aan het einde van die looptijd zal worden beoordeeld of no cure no pay principe blijft. Het experiment is beperkt tot letselschadezaken en overlijdensschadezaken.